Veelgestelde vragen

Ja, mits deze geen overlast veroorzaken voor overige gasten.

Wij verzorgen bij groepsvaarten de catering aan boord zelf. Bij losse rondvaarten is eigen eten en drinken toegestaan, mits het afval weer meegenomen wordt.

Kinderen die nog geen zwemdiploma hebben, moeten verplicht een passend zwemvest aan. Aan boord zijn standaart reddingsvesten. Voor kinderen adviseren wij zelf een zwemvest mee te nemen. Dat zit comfortabeler. In overleg kunt u vooraf bij ons ook zwemvesten reserveren. De wanden van de praam zijn redelijk hoog. Uit de boot vallen is eigenlijk niet mogelijk. U blijft ten aller tijde zelf verantwoordelijk! 

Aan boord is roken bij groepsvaarten in principe toegestaan, mits uw medepassagiers daar gen bezwaar tegen hebben. Voor rondvaarten met losse gasten is roken niet toegestaan.

Onze pramen zijn scheepvaartinspectie gekeurd en verzekerd als passagiersschip. De pramen zijn voorzien van EHBO-doos, reddingsvesten, brandblusser en werpboei/reddingsboei. De rondvaartboten zijn voorzien van stevige bankjes en evt tafels en trap om aan boord te komen. Natuurlijk helpt onze schipper daar graag bij. Denk er wel om bij het uitstappen dat de steiger glad kan zijn. Als we tijdens het varen een smalle doorgang (brug of pijpje) passeren is het aan te raden de handen binnen boord te houden. Ook tijdens het aanleggen houdt u de handen binnen boord!

De pramen beschikken niet over een rolstoellift. Met een beetje hulp is het altijd nog gelukt om minder valide mensen aan boord te krijgen. De rollator of rolstoel kan eventueel gewoon mee. Natuurlijk zullen wij helpen waar we kunnen.

Wij zorgen altijd dat we een degelijke brede aanlegplaats hebben, liefst voor de vaste wal. U kunt dan gemakkelijk aan boord komen. Als u wenst, kunnen we altijd even helpen. 

Bij gevaarlijk weer varen we niet. Harde wind of onweer is voor ons een reden om niet uit te varen. Voor een regenbui zijn we niet bang, maar neemt u dan wel beschermende kleding mee. Mocht u zelf van mening zijn dat het weer te slecht is om te varen, dan bieden wij de mogelijkheid om kosteloos een andere datum te plannen. Bij extreem warm weer nemen we voldoende water mee. Op het water staat eigenlijk altijd wel een briesje. 

Als wij er kunnen komen, kunnen we de vaartocht vanuit daar verzorgen. We brengen wel transportkosten in rekening voor het leeg heen en terugvaren.

De boot mag versiert worden, maar de versiering mag geen schade aan de boot of de lak veroorzaken. Ook mag de versiering geen brandgevaar vergroten of het zicht van de schipper belemmeren.