Praamvaren in Leeuwarden

Praamvaren door het centrum van Leeuwarden is al een belevenis op zich. Met praamvaren Friesland zijn de mogelijkheden eindeloos. Theater op het water, barbecue aan boord, live muziek etc.

Varend door de Leeuwarder stadsgrachten en over de rivier De Potmarge ervaart u de stad vanuit een heel andere kant. Vaar mee onder de lage en smalle pijpjes van de binnenstad en door het ruime water van de prinsentuin. De schipper verteld ondertussen over het gebied, de markante inwoners en bijzonderheden. Doordat je zo laag bij het water zit, kijk je in de grachten eigenlijk automatisch omhoog naar de mooie gevels die boven de winkelpanden zitten. 

Praamvaren in Leeuwarden is te combineren met diverse activiteiten en vormen van catering. Kijkt u voor inspiratie eens op www.dewartenster.nl. Dat is de site van de activiteitenboerderij achter het praamvaren! 

Ook is het mogelijk om een historische figuur uit de rijke Leeuwarder geschiedenis mee aan boord te vragen en de stad te leren kennen door zijn of haar ogen. Denk hierbij aan de stadhouder, Mata Hari of Escher..
 

Informatie aanvragen!